AkcijeIzvještajiBolt poklonio 100 kaciga vozačima e-romobila

prije 5 dana233 min

Kacige su vozači mogli ukrasiti po svojoj želji

U sklopu Dana sigurne vožnje ispred zgrada Grada Rijeke na Korzu Bolt je podijelio više od 100 kaciga koje su korisnici mogli ukrasiti kako god žele uz asistenciju umjetnika i kasnije koristiti tijekom vožnje Boltovih romobila u gradu. Organizacijom Dana sigurne vožnje, posebnog edukativnog događaja s ciljem uspostavljanja najboljih praksi korištenja električnih romobila, dodatno se ukazalo na sigurno korištenje eco-friendly načina prijevoza. Edukaciju su organizirali Bolt i Grad Rijeka, a cilj edukacije je pomoću poligona ukazati građanima kako sigurno koristiti romobile, testirati vještine vožnje, poštivati prometne propise te kako ih ispravno parkirati.

Rijeka je prvi hrvatski grad koji je uveo uslugu najma Bolt električnih romobila, koja je sada dostupna u osam hrvatskih gradova. Popularnost ovakvog načina prijevoza pokazali su i podaci da su u godinu dana Riječani i Riječanke električnim romobilima prešli su udaljenost od 290 tisuća kilometara. Građani Rijeke, trenutno na raspolaganju imaju 300 romobila koji se nalaze na 32 ispostavne lokacije. Podaci pokazuju da se četiri od pet vožnji Boltovim e-romobilima odvija na relacijama do tri kilometra te da potreba za ovakvih oblikom mikromobilnosti postoji. To dodatno potvrđuju i podaci iz nedavnog istraživanja koji pokazuju da ih više od dvije trećine vozača električnih romobila isključivo unajmljuje te da ih koriste kako bi izbjegli gužve u prometu i brže došli do željene lokacije.

Bolt intenzivno promiče i odgovornu vožnju koja podrazumijeva sedam jednostavnih koraka te Drunk driving sigurnosnu značajku koja sprječava vožnju pod utjecajem alkohola, a uključuje se u noćnim terminima kad je veća koincidencija takvih slučajeva.