AktualnostiU kolovozu 214 prekršaja mopedista i motociklista, uglavnom kaciga

prije 6 mjeseci842 min

Evidentirano je 66 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda ili motocikla

Policijski službenici su tijekom prošlog mjeseca kolovoza na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli niz aktivnosti pojačanog nadzora vozača s ciljem veće razine sigurnosti u prometu na cestama. Pojačane preventivno-represivne aktivnosti osobito su bile usmjerene na vozače mopeda i motocikala, kao i na osobe koje se na njima prevoze.

U tom razdoblju evidentirano je 214 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koje su počinili vozači mopeda i motocikala. Od ukupnog broja prekršaja, 125 se odnosi na vozače motocikala, a 89 mopeda. Najviše prekršaja, njih 103 je zbog nenošenja zaštitne kacige. Evidentirano je 30 prekoračenja brzine, 21 nepropisno pretjecanje i obilaženje, u 20 slučajeva vozilo se neregistrirane mopede i motocikle, zatečeno je i 13 vozača bez položenog vozačkog ispita, šestero mopedista odnosno motociklista vozilo je pod utjecajem alkohola, dvojica mopedista zatečeni su u vožnji u vrijeme važeće zabrane.

Tijekom kolovoza evidentirano je 66 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda ili motocikla. U njima je teško ozlijeđeno 13 motociklista i pet mopedista, dok je lakše ozlijeđeno 19 vozača motocikala i 11 mopedista.