AkcijeSigurnost prometaAkcija pojas: u kolovozu 433 prekršaja

prije 2 tjedna252 min

U mjesečnoj akciji kontrolirano je 1.369 vozača na području PU primorsko-goranske

Tijekom kolovoza policijski službenici su u prometu, među ostalim akcijama, pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji na području pod ingerencijom PU primorsko-goranske.

U tom razdoblju evidentirana su ukupno 433 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas. Od tog broja 410 prekršaja se odnosi na vozače, i to: 347 osobnih vozila i 63 teretnih vozila. Zatečena su i tri putnika na stražnjim sjedalima koji nisu bili vezani sigurnosnim pojasom.
U mjesečnoj akciji kontrolirano je 1.369 vozača, te 340 putnika. Na stražnjim sjedalima kontrolirano je 267 putnika, od kojih je 77 djece.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.