AkcijeIzvještajiAkcija pojas: kontrolirano 1.606 vozila

prije 9 mjeseci1772 min

U tom razdoblju evidentirano je 419 prekršaja vozača i putnika

Policijski službenici su u prometu u lipnju, između ostalih akcija, pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji. U tom razdoblju evidentirano je 419 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas.
Od tog broja, 352 prekršaja se odnosi na vozače i to 242 osobnih vozila i 110 teretnih vozila, dok je u osobnim i teretnim vozilima evidentirano 67 prekršaja putnika.

Tijekom mjesečne akcije kontrolirano je 1.606 vozila. Također je na prednjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano i 11 djece, dok je na stražnjim sjedalima osobnih vozila uz 107 odraslih osoba, kontrolirano i 65 djece od kojih 48 u sjedalici/postolju.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.