AkcijeSigurnost prometaU siječnju 185 vozača i putnika nisu koristili pojas

prije 1 mjesec362 min

Kontrolirano je više od tisuću vozača i tristotinjak putnika

U siječnju su policijski službenici PU primorsko-goranske pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji. U tom razdoblju evidentirano je ukupno 185 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas.
Od tog broja 157 prekršaja se odnosi na vozače i to 120 osobnih vozila i 37 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima evidentirano 25, a u teretnim vozilima tri prekršaja putnika.

U mjesečnoj akciji kontrolirano je 1.006 vozača. Uz to je kontrolirano 224 putnika u osobnim vozilima, 91 putnik u autobusima te njih 27 u teretnim vozilima. Na stražnjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano je 116 putnika te 87 djece.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Policija poziva vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.