AkcijeSigurnost prometaOve godine 38 posto više poginulih motociklista: policija kreće u akciju

prije 2 tjedna1582 min

U proteklih tjedan dana smrtno je stradalo šestero motociklista

Lani je poginulo 76 motociklista i mopedista, znatno više no preklani, kada je izgubljeno 56 života na dva kotača. Ove godine smrtno je stradalo 29 motociklista. Lani je u istom periodu izgubljen 21 život. Radi se o povećanju crne statistike od 38 posto. Svaka četvrta smrtno stradala osoba u prometnim nesrećama je motociklist ili mopedist.
U posljednjih pet godina vozači na dva kotača skrivili su gotovo 60 posto prometnih nesreća u kojima su sudjelovali. U dvije trećine radi se o nesrećama s poginulim osobama. U proteklih tjedan dana smrtno je stradalo šestero vozača motocikla. Sve su to razlozi zbog kojih će policija provoditi pojačani nadzor vozača motocikala i mopeda s ciljem suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća.

Tijekom nadzora prvenstveno će se kontrolirati prekoračenje brzine, nekorištenje kacige, alkohol, valjanost prometne dozvole, tehnička neispravnost, korištenja vozila čija snaga prelazi propisanu jačinu, oduzimanja prednosti prolaska, nepropisno obilaženje, pretjecanje, upravljanja prije stjecanje prava, vidljivost registarske oznake…