AktualnostiAutoklub Rijeka gradi Centar za vozače na Rujevici – tehnički pregled seli se s Preluka!

prije 3 tjedna656 min

U četvrtak, 6. lipnja 2024. godine potpisan je ugovor o početku gradnje jedinstvenog centra za vozače Autokluba Rijeka na Rujevici. Ugovor su potpisali tajnik Autokluba Rijeka, Mile Perić, i predsjednik uprave GP Krk Sanjin Purić.

Novi centar će nuditi niz usluga vozačima uključujući novu stanicu za tehnički pregled vozila, auto servis, službu pomoći na cesti, HAK članstvo, a velika pažnja posvetit će se i djelatnostima prometne preventive i autosporta. Imat će površinu od 3200 kvadrata neto površine. Radovi na izgradnji trebali bi početi u drugoj polovici lipnja 2024. godine, a završiti se do ljeta 2025. godine.

“Ovo je značajan dan za Autoklub Rijeka i sve naše članove.”, rekao je tajnik Autokluba Rijeka, Mile Perić. “Preseljenje postojećeg tehničkog pregleda s Preluka na neku pogodniju lokaciju planira se već godinama. Na novoj lokaciji i uz novu opremu objedinit ćemo sve naše usluge na jednom mjestu i stvoriti jedinstveni centar za vozače. Tako će se na jednom mjestu moći servisirati vozilo, napraviti tehnički pregled i osigurati pomoć na cesti. Uz to, osigurat ćemo prostor za provedbu svih aktivnosti koje provodimo po pitanju prometnog odgoja i preventive. Ova je projekt iznimno značajan kako za Autoklub Rijeka tako i za sve građane Rijeke i riječkog prstena i njime osiguravamo posao i za generacije koje dolaze“.

ugovor o početku gradnje centra za vozače Autoklub Rijeka Stanica za tehnički pregled voziila

Nova stanica imat će četiri tehnološke linije i bit će opremljena najsuvremenijom opremom i tehnologijom za obavljanje tehničkih pregleda i registracije vozila. Poboljšat će prometnu sigurnost i olakšati život našim vozačima te biti vrijedan doprinos gradu Rijeci i okolici.

Autoklub Rijeka je neprofitna i nestranačka udruga u koju su učlanjeni vozači i vlasnici vozila na motorni pogon, uglavnom žitelji Primorsko-goranske županije. Osnovana je 1946. godine i iako je u početku osnovna djelatnost bila auto sport, Autoklub Rijeka kroz vrijeme se mijenjao i usklađivao s potrebama članova, vozača i samog društva kako bi odgovorio na njihove zahtjeve. Danas je fokus svih djelatnosti Autokluba Rijeka na sigurnosti prometa i preventivnom djelovanju te vozače i ostale sudionike u prometu prate pružajući im usluge od tehničkog pregleda, servisiranja i popravka vozila, pomoći u slučaju kvara do sudjelovanja u preventivnom odgoju najmlađih i organiziranju sportskih natjecanja. Zapošljavaju 55 djelatnika te obavljaju djelatnost tehničkog pregleda vozila na tri lokacije, na Preluku, na Pagu te u Čabru, a na čemu radi 28 djelatnika. Raspolaže službom pomoći na cesti te autoservisom sa zaposlenih 14 djelatnika koji je na raspolaganju kako članovima tako i svima drugima. Specifičan je po pružanju besplatnih usluga članovima s ciljem povećanja broja ispravnih vozila na našim prometnicama čime se direktno utječe na sigurno sudjelovanje vozila u prometu.

Udruga danas broji preko 17000 članova koji na raspolaganju imaju brojne pogodnosti – od besplatnih kontrola vozila te povoljnih usluge servisa preko pomoći na cesti 24 sata dnevno do pravnih savjeta i potpora u slučaju stradavanja.