AktualnostiPrometna infrastrukturaGradnja helikopterske baze HGSS na Rujevici i centra hitne pomoći počinje krajem godine

prije 12 mjeseci2182 min

Iskopi startaju krajem godine, a podizanje objekta u rujnu sljedeće godine

Zamjenik primorsko-goranskog župana Vojko Braut informirao je o aktualnostima vezanim uz projekt izgradnje novog Zdravstvenog centra Rujevica – Zapad gdje će se, uz helikoptersku bazu HGSS-a graditi i županijski Centar za hitnu medicinu i sanitet.

U suradnji s HGSS-om i Gradom Rijekom provest će se reparcelacija zemljišta, a radovi na iskopima trebali bi započeti krajem godine. Ujedno, po okončanju javne nabave, zaključen je ugovor o projektiranju idejnog projekta vrijedan 1,08 milijuna kuna s riječkim arhitektonskim studiom Mapa d.o.o., naveo je dožupan Braut. Potom slijedi izrada glavnog projekta dok se početak izvođenja radova na izgradnji očekuje u rujnu 2023. godine.

Prema riječima zamjenika Brauta, radi se o generacijskom projektu koji će objediniti resurse i djelovanje interventnih službi na području Primorsko-goranske županije te u suradnji s resornim ministarstvom, uspostaviti infrastrukturu za hitnu helikoptersku službu za otoke.