AkcijeIzvještajiPojačana kontrola mopedista i motociklista: najčešći prekršaj brzina

prije 1 godina1822 min

U rujnu je evidentirano 113 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Policijski službenici su u rujnu na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli niz aktivnosti pojačanog nadzora vozača s ciljem veće razine sigurnosti u prometu na cestama. Pojačane preventivno-represivne aktivnosti osobito su bile usmjerene na vozače mopeda i motocikala te osobe koje se na njima prevoze.

U tom razdoblju evidentirano je 113 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koje su počinili vozači mopeda i motocikala, dok je sedam vozača ovih vozila upozoreno zbog prekršaja kao što su: neispravno korištenja zaštitne kacige, nepostupanje po prometnom znaku, nepropisno skretanje, nepropisno pretjecanje, nevidljiva registarska oznaka na vozilu i slično.

Najviše prekršaja, njih 48, su prekoračenja brzine koja su počinili motociklisti, zatim slijede 20 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, utvrđenih kod 17 vozača motocikala i tri mopedista, ali i 17 prekršaja nenošenja zaštitne kacige, koja su utvrđena kod 10 mopedista i sedam motociklista… Svi zatečeni vozači mopeda i motocikla u prekršaju su sankcionirani prema važećim propisima.

Inače, tijekom rujna je evidentirano i 27 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda ili motocikla. U njima je teško ozlijeđeno 15 motociklista, a lakše su ozlijeđena dvojica mopedista i sedmorica motociklista.

Related Posts