AkcijeIzvještajiPojačani nadzor mopedista i motociklista

prije 2 godine3242 min

Najviše prekršaja odnosi se na nepoštivanje prednosti prolaza

Policijski službenici su tijekom siječnja na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli niz aktivnosti pojačanog nadzora vozača s ciljem veće razine sigurnosti u prometu na cestama. Pojačane preventivno-represivne aktivnosti osobito su bile usmjerene na vozače mopeda i motocikala te osobe koje se na njima prevoze.

U tom razdoblju evidentirano je deset prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su počinili vozači mopeda i motocikala. Od ukupnog broja prekršaja, sedam se odnosi na motocikliste, a tri prekršaja na vozače mopeda. Najviše prekršaja, njih tri su nepoštivanje prednosti prolaza koja su počinili motociklisti te zatim slijedi po jedan prekršaj prekoračenja brzine, vožnje pod utjecajem alkohola, pod zabranom i prekršaj upravljanja tehnički neispravnim vozilom koje su počinili motociklisti. Također je evidentiran po jedan prekršaj prekoračenja brzine, nepropisnog pretjecanja i obilaženja i vožnje neregistriranim vozilom kojeg su počinili mopedisti.

Inače, tijekom siječnja evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima su sudjelovala dvojica motociklista u kojima je lakše ozlijeđen jedan vozač.

Policija napominje kako vozači mopeda i motocikala čine jednu od najugroženijih skupina u prometu, osobito onih s teških posljedicama za vozače mopeda i motocikala, te ih poziva na apsolutno poštivanje prometnih pravila i propisa.