AktualnostiPrometna infrastrukturaVozite bicikl, a nedostaju vam adekvatni stalci?

prije 8 mjeseci1824 min

Tvrtka Academica pokrenula je projekt CikloParking koji omogućava da biciklisti prijave potrebe za stalcima

Vozite bicikl, a niste zadovoljni brojem i rasporedom stalaka za bicikl i primorani ste bicikl ostavljati na neadekvatnim i nesigurnim lokacijama, uz prometni znak, stablo, ogradu? I to vam smeta, a uglavnom se nemate kome obratiti? Ipak netko misli na vas. Iskoristite svoju priliku i aktivno sudjelujte u unaprjeđenju postojećeg prometnog sustava. Pitate se kako?

Bjelovarska tvrtka za prometno planiranje i razvoj tehnologije Academica pokrenula je projekt CikloParking kroz koji zajednički djeluju stanovnici, gradovi i općine te prometni stručnjaci. Zajednički cilj je unaprjeđenje prometnog sustava.
Bjelovarci su osmislili sustav aplikacija koji čine web upitnik o postojećem prometnom sustavu, web aplikacija za prijavu biciklističke parkirališne ponude i potražnje te Nacionalna baza s pregledom prikupljenih podataka.

Početno sučelje Nacionalne baze

Kroz web upitnik za stanovnike anonimno izrazite stavove o prometnom sustavu svog grada ili općine. Ocijenite prometnice, javni prijevoz, biciklističku i pješačku infrastrukturu, identificirajte izazove pri vožnji bicikla, razloge zbog kojih ne vozite bicikl i predložite unapređenja.

Kroz web aplikaciju za prijavu biciklističke parkirališne ponude i potražnje dojavite jeste li zadovoljni dostupnošću stalaka za odlaganje bicikala/romobila, jesu li dostupni na vašem radnom mjestu, ispred škole, pred omiljenim kafićem, trgovinom… Jesu li adekvatni i u skladu s Pravilnikom o biciklističkoj infrastrukturi (mogućnost vezivanja za okvir bicikla i učvršćeni u podlogu)?

CikloParking projekt omogućava da prijavite stalke za bicikle i romobile u vašem okruženju, dojavite njihov kapacitet i ocijenite njihovu adekvatnost. Omogućeno je “mapirati” lokacije na kojima vam je potreban adekvatan stalak za odlaganje bicikala ili romobila. Pristupite svojim mobilnim uređajima web aplikaciji za prijavu biciklističke parkirališne ponude i potražnje (bez instalacije i prijave) i prostorno prikažite svoje potrebe. CikloParking tim će detaljnom analitikom omogućiti predstavnicima grada/općine u kojima živite, detaljan analitički pristup pokazateljima i potrebama koje ste prijavili.

Zapratite web i društvene stranice Projekta (Facebook, Instagram) i aktivno sudjelujte. Kontinuirano ćete dobivati obavijesti o rezultatima projekta i odazivu predstavnika jedinica lokalne samouprave i stanovnika.

Web upitnik za stanovnike