AktualnostiIzvještajiU tjedan dana studenog 19 naleta vozila na životinje

prije 4 tjedna422 min

Većinom je riječ o srnećoj i jelenskoj divljači te divljim svinjama

Od početka studenog na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 19 naleta vozila na životinje. Većinom je riječ o srnećoj i jelenskoj divljači te divljim svinjama. Naleti su evidentirani na području Bakra, Jadranova, Pasjaka, Matulja, Muna, Permana, Viškova, Drenove, Kostrene, Čabra i Delnica.

Nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta od gotovo 100 tisuća kuna. U cilju prevencije, pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima, kada je i najveće kretanje životinja posebno u nenaseljenim dijelovima uz prometnice, apel je PU primorsko-goranske.

Vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste). Protiv takvih vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.