AkcijeSigurnost prometaPolicija pojačano nadzire promet za Martinje

prije 4 mjeseca1103 min

Do kraja vikenda policija će provoditi preventivno-represivne aktivnosti radi sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola

Danas je Martinje. I ove godine brojni građani obilježit će blagdan Martinja, tradicionalnog običaja krštenja mošta. Tim povodom na prometnicama se očekuje i veći broj vozača koji će upravljati vozilima pod utjecajem alkohola stoga će djelatnici prometne policije do kraja vikenda provoditi preventivno-represivne aktivnosti radi sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola te smanjenja mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Nadzor vozača bit će posebno pojačan na onim mjestima na kojima je zabilježeno najviše prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, kao i na prometnicama koje vode ka mjestima gdje će biti organizirana događanja u povodu proslave Martinja.

Kako ne bi došlo do prometnih nesreća, a time i do stradavanja ili ozljeđivanja osoba te nastanka materijalne štete, vozačima koji su konzumirali alkohol policija savjetuje:

  • ostavite vozilo propisno parkirano i pješačite
  • koristite javni prijevoz ili usluge taksi prijevoza
  • ukoliko ste u društvu dogovorite se tko će ostati trijezan i voziti
  • zamolite nekoga tko je trijezan da vas odveze ili ostanite prespavati
  • u noćima povećanog rizika (vikend) vozite sporije i opreznije, bez obzira jeste li pili ili ne
  • najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića ne sjedajte za upravljač