AkcijeIzvještajiSigurnost prometaU listopadu 136 prekršaja motociklista: najčešće prekoračenje brzine

prije 4 mjeseca773 min

Tijekom listopada pojačane preventivno-represivne aktivnosti policije bile su usmjerene na vozače mopeda i motocikala

Policijski službenici su u listopadu na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli niz aktivnosti pojačanog nadzora vozača s ciljem veće razine sigurnosti u prometu na cestama. Pojačane preventivno-represivne aktivnosti osobito su bile usmjerene na vozače mopeda i motocikala te osobe koje se na njima prevoze.

U tom razdoblju evidentirano je 136 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su počinili vozači mopeda i motocikala, dok su četiri vozača upozorena zbog prekršaja kao što su: nepostupanje po prometnom znaku, nepropisno skretanje, nepropisno pretjecanje, nepropisna brzina, nevidljiva registarska oznaka…

Od ukupnog broja prekršaja, 122 se odnosi na motocikliste, a 14 prekršaja na vozače mopeda. Najviše prekršaja, njih 92, su prekoračenja brzine koja su počinili motociklisti, a jedan prekršaj vozač mopeda, zatim slijede osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i to kod četiri mopedista i četiri motociklista, kao i isti broj prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita i to kod pet vozača mopeda i tri motociklista.

Također je zabilježeno i sedam prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja i sedam prekršaja nenošenja zaštitne kacige, ali i pet prekršaja neregistriranih vozila – motocikala te po dva prekršaja istek važenja prometne dozvole, nepoštivanje prednosti prolaza i dva prekršaja motociklista koja su upravljala vozilom bez potrebne kategorije.