AktualnostiSigurnost prometaSustav Bolta automatski šalje poruku vozaču i putniku ako primijeti zaustavljanje bez razloga

prije 2 mjeseca2233 min

Bolt nastavlja s ulaganjima u sigurnosne značajke u cilju unaprjeđenja sigurnosti putnika i partner vozača

Nakon implementacije AI provjere identiteta i verifikacije računa za sve vozače Bolt, vodeći pružatelj usluge vožnje na zahtjev u Hrvatskoj, nastavlja s ulaganjima u sigurnosne značajke u cilju kontinuiranog unaprjeđenja sigurnosti svojih putnika i partner vozača. Uz korisničke recenzije i ocjene, koje ostaju glavni alat za ocjenjivanje kvalitete usluge prijevoza, ova platforma nedavno je predstavila rješenja koja se odnose na ograničenje vremena vožnje, praćenje nepredviđenih zaustavljanja, razdvajanje vozača i putnika te zaštitu osobnih podataka.

Praćenje nepredviđenih zaustavljanja
Zahvaljujući sigurnosnom sustavu koji neprestano analizira situaciju u prometu tijekom putovanja, ova funkcija u mogućnosti je detektirati nepredviđena zaustavljanja automobila, uzimajući u obzir faktore kao što je, primjerice, gustoća prometa. Kad sustav primijeti zaustavljanje bez objašnjenja, on automatski šalje poruke vozaču i putniku kako bi saznao je li sve u redu, a također obavještava i zaposlenike Bolt podrške o takvoj situaciji, što omogućava brzu reakciju u slučaju nepredviđenih kvarova ili nesreće na cesti.

Razdvajanje vozača i putnika
Ova funkcija pomaže izbjeći neželjene kontakte između vozača i putnika. Primjerice, prilikom ocjenjivanja putovanja, putnik može staviti “jedinicu” i navesti razlog takve ocjene, a uzimajući njegovo nezadovoljstvo u obzir, aplikacija mu više neće nuditi zajednička putovanja s tim vozačem.

Zaštita osobnih podataka
Opcija poziva preko aplikacije omogućava telefoniranje ne s broja telefona, već izravno preko aplikacije, što sprječava dijeljenje privatnih podataka korisnika platforme. S druge strane, funkcija povjerljivosti telefonskog broja omogućava skrivanje vlastitog broja tijekom poziva kako ga vozač ne bi vidio, čime se čuva privatnost i izbjegavaju mogući neželjeni pozivi.