AkcijeIzvještajiNadzor teretnih vozila na Kikovici

prije 2 mjeseca2722 min

Prekršaji su evidentirani kod devet kontroliranih teretnih vozila

Na području Kikovice provedena je preventivno-represivna akcija nadzora teretnih vozila. Nadzor su proveli policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka i Službe prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s djelatnicima prometne inspekcije Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Službe za mobilne jedinice Carinske uprave, Hrvatskih cesta i Centra za vozila Hrvatske. U akciji je korištena mobilna stanica za tehnički pregled vozila Centra za vozila Hrvatske, a djelatnici Hrvatskih cesta nadzirali su osovinsko opterećenje.

Prekršaji su evidentirani kod devet kontroliranih teretnih vozila, a riječ je o pet prekršaja tehničke ispravnosti vozila, po dva prekršaja tahografa i pretovara vozila te jednom prekršaju vremena upravljanja teretnim vozilom. Zbog teže tehničke neispravnosti, vozaču jednog od teretnih vozila zabranjeno je daljnje sudjelovanje u prometu. Osim navedenih, zabilježeno je i sedam prekršaja dokumentacije tvrtke, šest prekršaja dokumentacije vozača i jedan prekršaj dokumentacije vozila.

Za utvrđene nepravilnosti i prekršaje odgovorni su vozači, pravne osobe i odgovorne osobe u pravnim osobama te obrtnici, a sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih važećih propisa, koji se odnose na ovu vrstu vozila.