AktualnostiIzvještajiSjednica Savjeta: gotovo svaki drugi poginuli na cestama je motociklist

prije 2 tjedna1072 min

Od 11 poginulih ove godine, petero su motociklisti

RIJEKA Od početka godine na prometnicama Primorsko-goranske županije život je izgubilo 11 osoba, što je identična crna statistika lanjskoj, istaknuo je na sjednici Savjeta za sigurnost prometa na cestama PGŽ član Savjeta Dejan Hriljac. Od 11 poginulih čak je petero motociklista. Život je u 191 danu 2024. godine izgubilo po dvoje pješaka, vozača i putnika. Od 11 smrtno stradalih, osmero su hrvatski državljani. Od ukupnog broja poginulih, petero je život izgubilo na državnim cestama, po jedan život izgubljen je na županijskoj i lokalnoj cesti, tri su smrtna slučaja zabilježena na nerazvrstanim cestama. Na autocestama, gdje je promet vrlo gust, izgubljen je jedan život.
Broj prometnih nesreća smanjen je za 9 posto, smanjen je broj lakše i teže ozlijeđenih. U prvih pola godine hitna pomoć je na prometnicama intervenirala 474 puta, dodala je članica Savjeta Senka Kajčić.
Predsjednik Savjeta dr. Hrvoje Baričević naglasio je činjenicu da je od sedmoro smrtno stradalih vozača, čak petero motociklista, što još jednom naglašava problematičnost te kategorije po pitanju sigurnosti.