AkcijeSigurnost prometaSigurno u prometu: školska natjecanje moraju se provesti do 12. travnja

prije 4 mjeseca2553 min

Županijsko natjecanje provest će Autoklub Rijeka

I ove godine Hrvatski autoklub, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Agencija za odgoj i obrazovanje tradicionalno organiziraju natjecanje iz poznavanja prometnih propisa, sigurnosnih pravila i upravljanja biciklom Sigurno u prometu. Natjecanje se provodi za učenike osnovnih škola, s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom.

Natjecanja na školskoj razini počela su krajem veljače, a mogu se provesti do 12. travnja. Od početka provedbe školske razine natjecanja postoji mogućnost unosa prijava učenika za natjecanje putem https://sup.hak.hr/ . Na navedenom linku možete pronaći i sve informacije vezano za ovogodišnje natjecanje. Učenici koji budu prijavljeni i uneseni u sustav moći će nastupiti na županijskom natjecanju.
Treba obratiti pozornost da je ove godine posebno naznačeno da ekipa koja nije potpuna, odnosno koja se ne sastoji od točno dvije djevojčice i dva dječaka, može sudjelovati na natjecanju, ali bez bodovnog vrednovanja njihovih vještina i znanja iz teorijskog i praktičnog dijela natjecanja. To se odnosi na pojedinačne i ekipne rezultate. Također od ove godine, postoji mogućnost prijave za nastavnike koji radite u više škola.

Kako su za provedbu razine županijskih natjecanja zaduženi temeljni autoklubovi, za Primorsko goransku županiju natjecanje će provesti Autoklub Rijeka. Detalji oko provedbe županijskog natjecanja biti će Vam dostavljeni nakon završetka školske razine natjecanja, koje ćete vjerujem provesti i u vašoj školi.
Svi učenici koji prođu školsku razinu natjecanja imati će mogućnost pristupiti i provedbi biciklističkog ispita te steći potvrdu za samostalno upravljanje biciklom u prometu (https://bicikli.hak.hr/).