AkcijePrometSigurnost prometaRiječko prometno redarstvo održalo 23 preventivne radionice u 10 osnovnih škola

prije 3 tjedna382 min

S učenicima se razgovaralo o ponašanju pješaka, vožnji biciklom i električnim romobilima, parkiranju…

Početkom školske godine, iz Odjela gradske uprave za komunalni sustav Grada Rijeke, Direkcije za prometno redarstvo, došla je inicijativa o održavanju preventivnih radionica iz područja prometa namijenjenih najmlađim Riječanima.

Tijekom nastavne godine, ravnatelj Direkcije za prometno redarstvo Marko Drpić, održao je radionice u 23 razreda deset osnovnih škola čime je obuhvaćeno 343 učenika. Apostrofirajući važnost preventivnih aktivnosti, Drpić je istaknuo:
– Za što lakše funkcioniranje u prometu potrebno je razumijevanje svih sudionika u prometu i visoka razina prometne kulture kao i kulture općenito u društvu. Kulturu se ne može narediti, ali se edukacijom djece osnovno školske dobi mogu napraviti značajni pomaci. Na taj način mnogi prometni problemi bi se prevenirali, a stanovnicima podigla kvaliteta života.

Teme koje su obrađene s osnovnoškolcima su ponašanje pješaka u prometu, vožnja biciklom, vožnja električnih romobila i drugi potencijalno novi oblici prijevoznih sredstava, parkiranje (mjesta za vozila osoba s invaliditetom, pješački prijelazi…) i drugi sigurnosni aspekti.

S obzirom na izvrsne reakcije naših najmlađih sugrađana, ali i pohvalne riječi pedagoške struke, radionice će se odvijati i tijekom nadolazećih školskih godina, sukladno raspoloživim ljudskim i vremenskim resursima.