AkcijeIzvještajiProvedena akcija Zaštita pješaka u prometu

prije 1 godina2142 min

Policija je evidentirala ukupno 46 prekršaja, od kojih su pet prekršaja počinili pješaci, a 25 vozači

Na prometnicama Primorsko-goranske županije provedena je preventivno-represivna akcija policije usmjerena na zaštitu pješaka u prometu. Za vrijeme trajanja akcije, od 9 do 13 sati, policija je evidentirala ukupno 46 prekršaja, od kojih su pet prekršaja počinili pješaci, a 25 vozači.

Evidentirana su dva prekršaja kretanja pješaka kolnikom, jedan prekršaj prelaženja kolnika van obilježenog pješačkog prijelaza te dva ostala prekršaja pješaka. Što se tiče prekršaja vozača, njih 21 nije poštovao prednost prolaska pješaka, a 25 su ostali prekršaji vozača iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama prema kojemu su svi počinitelji prekršaja i sankcionirani.

Kao što je i dosada naglašavano, pješaci su uz osobe s invaliditetom i djecu, jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu. Pozivamo stoga sve vozače, ali i pješake te druge sudionike u prometu, na povećani oprez i dosljedno poštivanje svih propisa i pravila kako bi se smanjio broj nesreća i broj poginulih i ozlijeđenih osoba u njima.