AkcijeIzvještajiZbog nepoštivanja zimskih uvjeta na cestama sankcionirano 40 vozača teretnjaka

prije 1 godina2103 min

Zimski uvjeti proglašeni su na autocesti prema Zagrebu

Na području Policijske uprave primorsko-goranske, na prometnicama kroz Gorski kotar jučer je zbog snježnih padalina i jakog vjetra nadležna služba proglasila zimske uvjete na cestama. U tom slučaju, zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilima.
Sukladno tome, policijski službenici nadzirali su promet na cestama kako bi spriječili moguće zastoje i spriječili prometne nesreća, ali i stvorili uvjeta djelatnicima zimske službe da nesmetano čiste prometnice od snijega radi sigurnog prometa ostalih vozila.

Tijekom trajanja zimskih uvjeta policija je sveukupno sankcionirala 40 vozača teretnih vozila. Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko tijekom jučerašnjeg dana na autocesti A6, između čvora Bosiljevo II i čvora Kikovica iz prometa su isključili 90 teretnih vozila. U pratnji policije u nekoliko je navrata organiziran konvoj ovih vozila do odmorišta Velika Gorica, a dio se samostalno vratio u smjeru Zagreba.
Na ovoj dionici kršenje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama utvrđeno je kod ukupno 33 vozača teretnih vozila, koji su novčano sankcionirani zbog nepoštivanja prometnog znaka zabrane prometa za teretne automobile s priključnim vozilom.
Isto tako, na ulazu na autocestu A6, na čvoru Kikovica policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka su zbog istovrsnog prekršaja sankcionirali sedam vozača teretnih vozila.

Za vrijeme zimskih uvjeta nisu evidentirane prometne nesreće, niti je bilo zastoja u odvijanju prometa. Pozivamo vozače da se prije putovanja pravovremeno informiraju o vremenskim prilikama i stanju na cestama  te radi svoje osobne sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu  poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i  koriste propisanu zimsku opremu, apel je PU primorsko-goranske.