AkcijeAktualnostiPoziv građanima: Predložite lokacije za nadzor brzine

prije 6 mjeseci1522 min

Temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti i ove godine održat će se 24-satni pojačani nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske te u više od 20 država članica ROADPOL-a, udruge europskih jedinica prometne policije. Ciljana preventivno-represivna akcija nadzora brzine kretanja vozila održat će se u petak, 21. travnja 2023., od 00:00 do 24:00 sata. Nepropisna brzina i dalje je vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, stoga ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja sudionika u prometu i povećanju svijesti vozača o opasnostima prekoračenja propisanih zakonskih ograničenja.

Hrvatska policija poziva građane da se uključe u provođenje spomenute akcije tako da od 1. do 10. travnja  predlože lokacije na kojima smatraju potrebnim provesti nadzor brzine kretanja vozila na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske te da dostave svoje prijedloge  na adresu elektroničke  pošte:  primorsko-goranska@policija.hr  s naznakom  „Prijedlog lokacije nadzora brzine“.

Zaprimljeni prijedlozi građana bit će razmotreni te će se izabrati one lokacije koje su pogodne za 24-satnu akciju  nadzora brzine kretanja vozila, koja će biti provedena 21. travnja od 00.00 do 24.00 sata.

Akcija će se provesti ne samo na području ove Policijske uprave, već i na području cijele države i drugih zemalja Europske unije.

Više informacija možete pronaći na stranicama Policijske uprave primorsko-goranske.