AkcijeIzvještajiAkcija pojas: u ožujku 449 prekršaja

prije 1 godina2442 min

U akciji nadzora korištenja pojasa kontrolirano je i 95 djece

U ožujku su policijski službenici između ostalih akcija u prometu pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji. U tom razdoblju evidentirano je ukupno 449 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas. Od tog broja 409 prekršaja se odnosi na vozače i to 304 osobnih vozila i 105 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima evidentirano 30, a u teretnim vozilima 10 prekršaja putnika. Tijekom mjesečne akcije kontrolirano je 1.704 vozača, 416 putnika u osobnim vozilima, 100 putnika u autobusima te 44 u teretnim vozilima, izvješćuje PU primorsko-goranska.

Također je na prednjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano 19 djece, od kojih troje u sjedalici, kao i dijete u teretnom vozilu, dok je na stražnjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano 76 djece, od kojih 42 u sjedalici/postolju.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.