AkcijeIzvještajiPojačani nadzor motociklista i mopedista: brzina najčešći prekršaj

prije 8 mjeseci1203 min

Tijekom ožujka pojačane preventivno-represivne aktivnosti bile su usmjerene na vozače na dva kotača

Policijski službenici su tijekom ožujka na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli niz aktivnosti pojačanog nadzora vozača s ciljem veće razine sigurnosti u prometu na cestama. Pojačane preventivno-represivne aktivnosti bile su usmjerene i na vozače mopeda i motocikala, kao i na osobe koje se na njima prevoze.
U tom razdoblju evidentirano je 32 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su počinili 25 vozača motocikala i sedam vozača mopeda.

Najviše prekršaja, njih 14 je zbog prekoračenja brzine i to 13 prekršaja motociklista i jedan vozača mopeda, zatim je i šest prekršaja evidentirano zbog nenošenja zaštitne kacige koja su utvrđena kod dvojice mopedista i četvorice motociklista. Uz to su zabilježena i tri prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, kao i dva prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita, ali i dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Uz navedene prekršaje zabilježena su i dva prekršaja vožnje s neregistriranim mopedom, a zatečen je i vozač mopeda bez položenog vozačkog ispita. K tome je utvrđen prekršaj vozača motocikla koji je upravljao vozilom na kojima nisu bile vidljive registracijske pločice ili nisu bile postavljene te koji se koristio vozilom bez potrebne kategorije, kao i jedan prekršaj odbijanje alkotestiranja. Svi vozači zatečeni u prekršaju su sankcionirani prema važećim propisima.

Inače, tijekom ožujka je evidentirano i 12 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda ili motocikla. U njima su teško ozlijeđena trojica motociklista, dok je sedmero mopedista lakše ozlijeđeno, podaci su PU primorsko-goranske.

Related Posts