AktualnostiPrometPrometna infrastrukturaHrvatska vlada odobrila kredit od 81 milijun eura za gradnju zaobilaznice Novog Vinodolskog

prije 4 tjedna552 min

Hrvatske autoceste podići će kredit kod HPB-a i HBOR-a. Zaobilaznica će se graditi tri godine

NOVI VINODOLSKI Hrvatska vlada dala je suglasnost Hrvatskim autocestama za podizanje kredita od 81,4 milijuna eura kojim će se financirati gradnja zaobilaznice Novog Vinodolskog. Sredstva će se osigurati kreditima Hrvatske poštanske banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj. HPB će osigurati kreditom od 40,7 milijuna eura, po kamatnoj stopi šestomjesečni euribor uvećano za 1,03 postotna boda. Preostalih 305 milijuna kuna osigurat će HBOR po fiksnoj kamatnoj stopi od 1,8 posto. Krediti će se otplaćivati 13 godina, s počekom od četiri godine.

Ministar Butković prezentirao je projekt u Novom Vinodolskom

Izgradnjom zaobilaznice Novog Vinodolskog, koja je dio buduće autoceste Križišće – Žuta Lokva, preusmjerit će se vozila s državnih cesta na autocestu, što će pridonijeti protočnosti i sigurnosti prometa, pojasnio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Prošli tjedan odabran je izvođač radova koji će trajati tri godine. To je zajednica ponuditelja koju čine Kolektor CPG d.o.o. iz Slovenije i talijanska tvrtka ICM SPA. Slovensko-talijanska ponuda vrijedna je gotovo 600 milijuna kuna.