AktualnostiIzvještajiPrometU sedam ujutro izazvao nesreću s 2,07 promila

prije 3 tjedna402 min

Prometnu nesreću je 60-godišnji vozač teretnog vozila izazvao na Kukuljanovu u 7,35 sati

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 70 prometnih nesreća, od kojih je šest bilo težih, a 64 su bile lakše. Smrtno je stradala jedna osoba, teže je ozlijeđeno pet osoba, a lakše devet. U prometnim nesrećama sudjelovalo je troje pješaka, devetero stranih državljana i sedmero alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 190 vozača, od kojih je kod njih 18 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 10 je bilo u dobi iznad 35. godine života, sedam u dobi između 18. i 25. godina i jedan u dobi između 25. i 35. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,07 g/kg izmjerena je 60-godišnjem vozaču teretnog vozila marke Renault, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač je 18. svibnja oko 7,35 sati na Kukuljanovu uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Prešavši vozilom na drugu kolničku traku, udario je u osobno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. Zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola i prekršajno prijavljen temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.