AktualnostiPrometPromet i pravoVozio pijan neregistrirani traktor s oduzetom vozačkom, kazna 24 tisuće kuna

prije 3 godine7202 min

Vozač u dobi od 60 godina zaustavljen je na lokalnoj cesti u Vrbovskom

Hrvatskom državljaninu u dobi od 60 godina zbog počinjenja prekršaja u prometu izrečena je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 23.828 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom F kategorije u trajanju od tri mjeseca.
Naime, policija je spomenutog 60-godišnjaka zaustavila u nedjelju oko 22 sata dok je na području Vrbovskog dok je lokalnom cestom upravljao traktorom. Utvrđeno je da upravlja neregistriranim i neosiguranim traktorom, pod utjecajem alkohola od 1,66 g/kg. Vozačka dozvola mu je oduzeta, a sa sobom nije imao ni osobnu iskaznicu.
Tijekom postupanja policije pogrdnim riječima vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike. Zbog počinjenih prekršaja priveden je u službene prostorije Policijske postaje Vrbovsko te zadržan do prestanka djelovanja alkohola. Po završetku postupanja policije protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o diskriminaciji te prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, izvješćuje PU primorsko-goranska.
Tijekom jučerašnjeg dana, 60-godišnjak je doveden na nadležni općinski sud, gdje je donijeta presuda kojom mu je izrečena navedena jedinstvena novčana kazna i zaštitna mjera.

FOTO Mikhail Pavstyuk (Unsplash)