AkcijeIzvještajiAkcija pojas: kontrolirano 1.800 vozača i putnika u veljači

prije 2 tjedna132 min

Evidentiran je 271 prekršaj u 28 dana prošlog mjeseca

U veljači su policijski službenici pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji. U tom razdoblju evidentirano je ukupno 288 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas. Od tog broja 271 prekršaj se odnosi na vozače i to 184 osobnih vozila i 87 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima evidentirano pet, a u teretnim vozilima i 12 prekršaja putnika.

Tijekom 28 dana mjeseca veljače kontrolirano je gotovo 1.400 vozača te gotovo 400 putnika. Također je na prednjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano 11 djece, kao i dijete u obveznoj sjedalici, dok je na stražnjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano 105 odraslih osoba, 37 djece, kao i 51 dijete u sjedalici/postolju.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Policija poziva vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.