AktualnostiZa vožnju s 2,01 promila prijeti kazna od 20 tisuća kuna

prije 9 mjeseci1023 min

AUTOR zmigavac.hr

Za vikend je na području PU primorsko-goranske alkotestirano 50 vozača, kod 14 je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola

RIJEKA Tijekom prošlog vikenda policija je na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet. Evidentirano je ukupno 274 prometnih prekršaja i to 66 prekršaja prekoračenja brzine, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, zatim 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, 10 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, ali i dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, kao i 123 ostala prometna prekršaja. Dogodilo se 20 prometnih nesreća u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno, izvješćuje PU primorsko-goranska.

Najveća brzina od 174 km/h izmjerena je radarskom kontrolom jučer (7. ožujka) u 15,46 sati na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko. Osobno vozilo marke Mercedes, zagrebačkih registarskih oznaka, kretalo se u smjeru Rijeke navedenom brzinom na mjestu gdje je ograničenje brzine ograničeno na 100 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 2,01 g/kg izmjerena je u Rijeci 29-godišnjoj hrvatskoj državljanki. Policija je vozačicu BMW-a u petak, oko 22,30 sati, zaustavila u Rijeci, u Ulici Franje Čandeka. Sankcionirana je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te joj je predložena novčana kazna od 20 tisuća kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od tri mjeseca. Od 50 alkotestiranih vozača, kod njih 14 je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola, a najviše ih je bilo u dobi između 31. i 40. godine života, njih sedmero. Jedan vozač je odbio testiranje na droge.