AkcijeIzvještajiVozači ne poštuju pješake, a dio pješaka ne voli zebre

prije 2 mjeseca3162 min

Policija je provela preventivno-represivnu akciju usmjerenu na zaštitu pješaka u prometu

Tijekom jučerašnjeg dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena je preventivno-represivna akcija policije usmjerena na zaštitu pješaka u prometu. Za vrijeme akcije policija je evidentirala ukupno 80 prekršaja, od kojih su 27 prekršaja počinili pješaci, a 53 vozači.

Za pješake je evidentirano 20 prekršaja prelaženja kolnika izvan obilježenog pješačkog prijelaza, četiri prekršaja kretanja kada je za njih na semaforu bilo uključeno crveno svjetlo te tri prekršaja kretanja pješaka kolnikom.

Što se tiče prekršaja vozača, njih 17 nije poštovalo prednost prolaska pješaka, a 36 su ostali prekršaji vozača iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama prema kojemu su svi počinitelji prekršaja i sankcionirani.

Kao što je i dosada naglašavano, pješaci su jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu. PU primorsko-goranska stoga poziva sve vozače, ali i pješake te druge sudionike u prometu na povećani oprez i dosljedno poštivanje svih propisa i pravila kako bi se spriječilo izazivanje nesreća u kojima sudjeluju pješaci.