AkcijeIzvještajiTko ne nosi pojas, tko nepropisno koristi mobitel?

prije 4 tjedna602 min

U četiri sata akcije zabilježeno je 109 prekršaja

Prometna policija je na području Policijske uprave primorsko-goranske 22.02.2023 pojačano postupala prema sudionicima u prometu koji ne poštuju zakonske odredbe korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela tijekom vožnje.

Od 9 do 13 sati zabilježeno je 109 prometnih prekršaja, od čega 64 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i 17 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Od 168 kontroliranih, u prekršaju nekorištenja sigurnosnog pojasa zatečena su 53 vozača osobnih vozila i 11 vozača teretnih vozila.
Što se tiče korištenja mobitela, ovaj je prekršaj zabilježen kod 14 vozača osobnog vozila i tri vozača teretnih vozila.

Inače, u četiri sata pojačanog nadzora, uz spomenute prekršaje zabilježeno je i sedam prekršaja prekoračenja brzine, pet prekršaja vožnje bez upaljenih svjetala na vozilu, po dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i nepropisnog pretjecanja i obilaženja, jedan prekršaj vožnje za vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom te još 11 drugih prometnih prekršaja.

Zbog počinjena navedenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, počinitelji su prekršajno sankcionirani.