AkcijeIzvještajiSvaki peti vozač i putnik ne koristi pojas

prije 1 godina2542 min

Policija je u travnju pojačano nadzirala korištenje pojasa

U travnju su policijski službenici pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji. U tom razdoblju evidentirano je ukupno 253 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas. Od tog broja 243 prekršaja se odnosi na vozače i to 203 osobnih vozila i 40 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima evidentirano deset 10 prekršaja putnika.

Tijekom mjesečne akcije kontrolirano je 969 vozača, od kojih je 815 vozača osobnih vozila. Uz to je kontrolirano 275 putnika u osobnim vozilima. Također je na prednjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano petero djece, dok je na stražnjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano dvadesetak djece, od kojih 15 u sjedalici/postolju.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas, najavljuje PU primorsko-goranska.