AkcijeSigurnost prometaPrijavite se na akciju Motociklom u život

prije 9 mjeseci8074 min

Akcija će se održati 19. lipnja na Automotodromu Grobnik

Preventivno-edukativna akcija Motociklom u život održat će se 19. lipnja na Automotodromu Grobnik tijekom radnog dana s početkom u popodnevnim satima. Prijaviti se mogu svi zainteresirani kandidati s A2 i A kategorijom, osim vozača koji posjeduju licencu za motoutrke i/ili koji su učestvovali u prethodnim akcijama.

Svi koji zadovolje navedene uvjete postati će potencijalni kandidati, a prvih 20 koji se prijave imati će pravo sudjelovati na ovoj zanimljivoj preventivo-edukativnoj akciji. Naime, zbog prostornih i organizacijskih ograničenja u jednoj akciji s cjelovitim programom (teoretski i praktični) može sudjelovati do 20 polaznika. Ostali prijavljeni biti će pozvani na iduću akciju.
Prijave se zaprimaju do 13. lipnja, a prioritet u odabiru za oba programa biti će vrijeme dostave ispunjene prijavnice koja se nalazi na web adresi: http://www.pgz.hr/moto/

Mole se sve kandidate da poštuju rok prijave zbog potrebe formiranja grupe i dostave povratne informacije o točnom vremenu održavanja akcije. Svi prijavljeni kandidati dobiti će e-mailom točno vrijeme i raspored održavanja akcije.
Posebnost naše akcije, osim brojnih korisnih savjeta je i mogućnost za sve kandidate koji sudjeluju u programu obuke da nakon završetka akcije mogu uz stručni nadzor isprobati vožnju pistom Automotodroma.
Za sva pitanja i dogovore, kontakt je tajnik Županijskog savjeta za sigurnost prometa Zdravko Lisac (051/351-956, e-mail adrese: zdravko.lisac@pgz.hr)

Akcija je pokrenuta 2005. godine. Na jednodnevnom besplatnom seminaru polaznici se kroz zanimljiv i dinamičan program upoznaju od strane stručnjaka iz pojedinih područja s važnim temama u cilju povećanja njihove sigurnost u prometu.
U dijelu teoretskog predavanja kandidati se upoznaju sa značajem nabavke odgovarajuće opreme za motocikl i vozača, tehnikama sigurne vožnje, od strane medicinskih stručnjaka prezentiraju se teške posljedice stradavanja u prometu, predstavnici policije upozoravaju na najčešće i najopasnije prekršaje, a HAK-ovi ispitivači kroz prigodne testove polaznike upoznaju što su sve zaboravili od prometnih propisa i sigurnosnih pravila.

U drugom dijelu program sadrži praktični dio u kojem vrhunski vozač-instruktor Krešimir Erdec – Kec, dugogodišnji natjecatelj i osvajača zlatne kacige u prvenstvu Hrvatske i osnivač motociklističke škole sigurne vožnje, demonstrira simulirane iznenadne opasne situacije koje motociklisti susreću na cesti te daju stručne preporuke kako izbjeći odnosno prevladati opasnosti bez neželjenih posljedica. Svi polaznici provode samostalno obuku.