AkcijeIzvještajiAkcija ROADPOL: svaki treći teretnjak u prekršaju

prije 1 godina2922 min

U Hrvatskoj i kompletnoj EU provedena je ciljana preventivno-represivna akcija odnosno nadzor teretnih vozila i autobusa

Proteklog tjedna, od 8. do 14. svibnja, na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, kao i na području država Europske unije, provedena je ciljana preventivno-represivna akcija ROADPOL- a, nadzor teretnih vozila i autobusa.

U sklopu akcije na području Policijske uprave primorsko-goranske kontrolirano je 125 teretnih vozila (od kojih je 88 hrvatskih registracijskih oznaka) te pet autobusa (od kojih je jedan hrvatskih registracijskih oznaka). Tijekom nadzora evidentirano je 39 prekršaja teretnih vozila, dok u nadzoru autobusa nisu zabilježeni prekršaji.

Što se tiče prekršaja za teretna vozila, najveći broj od sedam prekršaja se odnosi na tehničku neispravnost vozila, slijede četiri prekršaja tahografa, po dva prekršaja manipulacije tahografima, prekoračenja brzine, korištenje pojasa i dječje sjedalice, pretovar (vozila ispod 12,5 tona), po jedan prekršaj vremena upravljanja i dokumentacije vozača te 18 ostalih prometnih prekršaja.

U dijelu provedbe akcije uz službenike prometne policije sudjelovali su i djelatnici drugih nadležnih službi.