AkcijePrometSigurnost prometaMotociklisti, prijavite se na akciju Motociklom u život

prije 2 tjedna1133 min

Akcija se na Automotodromu Grobnik održava 17. put, a termin je četvrtak 30. lipnja 

Preventivno-edukativna akcija Motociklom u život održat će se u četvrtak 30. lipnja na Automotodromu Grobnik, s početkom u poslijepodnevnim satima. Prijaviti se mogu svi zainteresirani kandidati s A2 i A kategorijom, osim vozača koji posjeduju licencu za motoutrke i/ili su sudjelovali u prethodnim akcijama. Svi koji zadovolje navedene uvjete postati će potencijalni kandidati, a prvih 20 koji se prijave imati će pravo sudjelovati na zanimljivoj preventivo-edukativnoj akciji. Naime, zbog prostornih i organizacijskih ograničenja u jednoj akciji s cjelovitim programom (teoretski i praktični) može sudjelovati do 20 polaznika. Ostali prijavljeni biti će pozvani na iduću akciju. Prijave se zaprimaju do 23. lipnja. Za sudjelovanje je potrebno ispuniti prijavnicu na web adresi: http://www.pgz.hr/moto/

Moli se kandidate da poštuju rok prijave zbog potrebe formiranja grupe i dostave povratne informacije o točnom vremenu održavanja akcije. Svi prijavljeni kandidati dobiti će e-mailom točno vrijeme i raspored održavanja akcije. Više informacija može se dobiti kod tajnika Županijskog savjeta za sigurnost prometa (telefon 351-956 i e-mail zdravko.lisac@pgz.hr)

Akcija je prvi put održana 2005. godine. Sastoji se od teoretskog i praktičnog dijela. U teoretskom dijelu kandidati se upoznaju sa značajem nabavke odgovarajuće opreme za motocikl i vozača i tehnikama sigurne vožnje Medicinski stručnjaci prezentiraju teške posljedice stradavanja u prometu, predstavnici policije upozoravaju na najčešće i najopasnije prekršaje, a HAK-ovi ispitivači kroz prigodne testove otkrivaju polaznicima što su sve zaboravili od prometnih propisa i sigurnosnih pravila.

U drugom dijelu akcije Krešimir Erdec Kec, dugogodišnji natjecatelj i osvajač zlatne kacige u prvenstvu Hrvatske te osnivač motociklističke škole sigurne vožnje, daje savjete kako reagirati u opasnim situacijama. Posebnost akcije je da polaznici mogu, uz stručni nadzor, probati vožnju pistom automotodroma.