AktualnostiIzvještajiPrometSigurnost prometaKonstituiran sedmi saziv Savjeta za sigurnost prometa: predsjednik ponovno prof.dr. Hrvoje Baričević

prije 3 godine8027 min

Za potpredsjednike Savjeta izabrani su pročelnik Prometnog odjela Veleučilišta u Rijeci dr.sc. lvica Barišić i ravnatelj ŽUC-a dr. Robert Maršanić

Konstituiran je sedmi saziv Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije. Sjednica je održana na Pomorskom fakultetu u Rijeci. Podsjetimo da je Županijski savjet osnovan 10. srpnja 1998. godine s ciljem promicanja i usklađivanja prometno preventivnih aktivnosti vezanih uz sigurnosti u prometu i razvijanja prometne kulture sudionika u prometu na cestama Primorsko-goranske županije. Novi predsjednik je redovni profesor na Pomorskom fakultetu prof.dr.sc. Hrvoje Baričević koji je već predsjedao Savjetom. Dužnost dopredsjednika Savjeta obnašat će pročelnik Prometnog odjela Veleučilišta u Rijeci dr.sc. lvica Barišić i ravnatelj Županijske uprave za ceste Primorsko-goranske županije doc.dr.sc. Robert Maršanić.

Tajnik Lisac i predsjednik dr. Baričević

Troje novih članova

Troje je novih članova Savjeta. Predsjednica Prekršajnog odjela Općinskog suda u Rijeci Lada Pažanin, glavni inženjer Sektora za promet Hrvatskih autocesta Hrvoje Ordulj te policijski službenik iz Službe za sigurnost cestovnog prometa PU primorsko-goranske Jure Jurković.
Voditelj Odsjeka za promet i veze u Upravnom odjelu za pomorsko dobro, promet i veze Primorsko-goranske županije Zdravko Lisac od 1998. godine obnaša dužnost tajnika Savjeta te ostaje i nadalje na toj funkciji. Produžen je mandat za 11 članova Savjeta. To su rukovoditelj Sektora prometa u Rijeka prometu Danijel Frka, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ doc.dr.sc. Suzana Janković, viši stručni savjetnik HGK – Županijske komore Rijeka Vedran Devčić, ravnatelj Direkcije za prometno redarstvo Grada Rijeke Marko Drpić, pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze PGŽ Nada Milošević, tajnik Autokluba Rijeka dr.sc. Mile Perić, nastavnik stručnih predmeta u Prometnoj školi Rijeka Bojan Petran, rukovoditeljica lspostave Rijeka Hrvatskih cesta Silvana Sorić, rukovoditelj Službe upravljanja i sigurnosti prometa Bina lstra David Stankić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije dr.med.spec. Davor Vukobrat i viši inspektor cestovnog prometa Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa i cesta, Uprave za cestovni promet pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Crnković.

Savjetima uz Savjet

Boris Skeledžić bio je član Savjeta 12 godina, a osam godina predsjedao je Savjetom. Opraštajući se s kolegama iz Savjeta, Skeledžić je istaknuo da su svi napori u proteklih 12 godina bili usmjereni ka podizanju razine sigurnosti prometa te ponudio brojke koje potvrđuju da se po pitanju sigurnosti prometa napravilo puno u proteklih 15 godina. Ljudski životi su najdragocjeniji, a baš ta statistika pokazuje veliki napredak. Naime, 2007. godina na prometnicama PU primorsko-goranske odnosno na području Primorsko-goranske županije izgubljena su 54 života. Ove godine crna brojka zaustavila se na 23. Dakle, prepolovljen je broj smrtno stradalih u desetljeće i pol. Skeledžić je poručio da kao voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa PU primorsko-goranske ostaje na raspolaganju Savjetu u projektima kojima je za cilj daljnje podizanje razine sigurnosti prometa.

Pročelnica Milošević uručila je poklon Skeledžiću za oproštaj od Savjeta

Autoklub je ove godine proslavio 75 godina postojanja. Planirala se svečana skupština kojom bi se obilježio veliki jubilej, no pandemija je onemogućila planove. No, dodijeljene su zahvalnice partnerima. Primili su ih HAK, Centar za vozila Hrvatske, PU primorsko-goranska, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i predsjednik AK Rijeka dr. Marijan Ćurković koji je na čelu Autokluba 35 godina. Na konstituirajućoj sjednici, tajnik AK Rijeka dr. Perić predao je zahvalnicu Primorsko-goranskoj županiji pročelnici Milošević.

Zahvalnica AK Rijeka Primorsko-goranskoj županiji, tajnik dr. Perić i pročelnica Milošević