AkcijeSigurnost prometaZapočela akcija Dani tehničke ispravnosti vozila

prije 4 mjeseca903 min

Akcija se održava do subote u svim stanicama za tehnički pregled u Hrvatskoj

Pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske, od danas do subote (21. do 26. studenog) provodi se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila Dani tehničke ispravnosti vozila.
Preventivno-sigurnosna akcija provodit će se u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske.

Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača da pravovremeno preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.
Cilj je isključivo preventivni, a pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost.

Besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeta su vozila koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.
U sklopu akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

Prvih 15 tisuća vozača koji budu sudjelovali u akciji, bit će nagrađeni prigodnim poklonima.