AkcijePrometSigurnost prometaDani tehničke ispravnosti motocikala

prije 3 tjedna432 min

Akcija se provodi do subote u svim stanicama za tehnički pregled vozila

Započela je preventivno – sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila Dani tehničke ispravnosti motocikala. Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda motocikala u stanicama za tehničke preglede, uz poticanje vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog motocikla kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda kontrolirat će se tehničko stanje motocikla ili stanje pojedinih sklopova, s naglaskom na stanje kočnica i svjetlosne signalizacije.
Akcija se provodi do subote u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske, pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana za sigurnost cestovnog prometa, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske.

Cilj je isključivo preventivni, a pregled se obavlja besplatno za sve vlasnike motocikala, odnosno vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da se njihov motocikl pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost.

Motocikli i mopedi, kao i sva ostala vozila L kategorije, posebno su ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, a dolaskom ljepšeg vremena svakodnevno se povećava njihovo sudjelovanje u prometu na cestama te je stoga akcija usmjerena isključivo na tu kategoriju vozila.

Besplatni pregled motocikala u akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeti su motocikli koji u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Related Posts