AkcijePrometSigurnost prometaNadzor brzine 24 sata, policija na lokacijama koje su predložili građani

prije 2 tjedna7102 min

U pripremi akcije policija je zamolila građane na suradnju pozvavši ih da predlože lokacije za 24-satni nadzor brzine. Zaprimljeno je pedesetak prijedloga

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, policijski službenici će od ponoći 19.  travnja provoditi 24-satnu akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila.

U isto vrijeme, ova akcija provodi se u svim zemljama Europske unije pa tako i na području policijskih uprava u Republici Hrvatskoj u sklopu ROADPOL-ovih aktivnosti.

Akcijom se nastoji podići razina stanja sigurnosti u prometu na cestama te utjecati na promjenu ponašanja sudionika u prometu. U provedbu akcije bit će uključen maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije, koji će koristiti sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila.

Na poziv policije, u pripremu akcije uključili su se i građani, njih više od 50, koji su  predlagali lokacije 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila na čemu im posebno zahvaljujemo.

Podsjećamo da su nepropisna i neprilagođena brzina i dalje glavni uzročnici stradavanja u prometnim nesrećama, a brzina je ujedno jedan od najčešćih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama.