PrometŽUC obnavlja šest dionica na Krku

prije 2 godine2833 min

AUTOR ŽUC

Radit će se u samom Krku, Malinskoj, Vrbniku, Šilu, Polju, Garici i Svetom Ivanu. Radi se o pet županijskih i jednoj lokalnoj prometnici

KRK Županijska uprava za ceste ove će godine u izvanredno održavanje cesta uložiti 37,5 milijuna kuna. Na Krku je planirano šest zahvata. U Malinskoj (Porat) sanirat će se habajući sloj kolnika u dužini 170 metara. Povući će se završni sloj asfalta na dionici ceste gdje nije povučen. Ulaže se 156 tisuća kuna. U Šilu će se sanirati zid u lošem stanju u dužini od 90 metara. Investicija je “teška” 600 tisuća kuna. U Polju će se sanirati polovina kolnika duljine 830 metara, u suradnji s KD Ponikve. ŽUC ulaže gotovo 550 tisuća kuna. U Krku će sanirati kolnik u duljini od 500 metara. Također u suradnji s KD Ponikve. Radi se o investiciji od 533 tisuće kuna. U Garica – Lizer sanirat će se klizav kolnik mikroasfaltom u duljini od 550 metara. Izdvojit će se 250 tisuća kuna. U Vrbniku će se u sanaciju dijela ceste u dužini od 270 metara uložiti gotovo tri milijuna kuna. Cesta se sanira zbog loših vozno-dinamičkih karakteristika i nekvalitetne kolničke konstrukcije. Investiciju s 1,2 milijuna kuna sufinancira Općina Vrbnik. U Garici će se klizav kolnik prekriti mikroasfaltom u dužini 230 metara. ŽUC će u Garicu usmjeriti gotovo 100 tisuća kuna.

Obnovit će se i jedna lokalna cesta. U Svetom Ivanu – raskrižje Šepić, u Malinskoj, sanirat će se dio ceste u dužini od gotovo 400 metara. Ceste ima loše vozno-dinamičke karakteristike, s nekvalitetnom kolničkom konstrukcijom. Ulaže se nešto više od 1,9 milijuna kuna. Općina Malinska sufinancira investiciju s 125 tisuća kuna.