AkcijeIzvještajiPrometU mjesečnoj akciji 216 prekršaja nekorištenja pojasa

prije 1 mjesec872 min

Tijekom studenog kontrolirano je 1.559 vozača

Tijekom studenog na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena je preventivno-represivna akcija prometne policije usmjerena na korištenje sigurnosnog pojasa. U tom razdoblju evidentirano je ukupno 216 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas. Od tog broja 185 prekršaja se odnosi na vozače i to 128 osobnih vozila, a 57 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima zatečeno 25 putnika, a u teretnim vozilima njih šest.

U mjesečnoj akciji kontrolirano je 1.559 vozača, od kojih je 1.260 vozača osobnih vozila, 233 vozača teretnih vozila, 17 vozača autobusa te 49 vozača ostalih vozila. Akcija je obuhvatila i i 170 putnika na stražnjim sjedalima, među njima i 104 djece.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.