AkcijeSigurnost prometaU 24-satnoj akciji policija uvažila sugestije građana gdje snimati brzinu

prije 10 mjeseci1972 min

Za trajanja akcije 86 prekršaja su zabilježili policijski službenici, a 106 prekršaja je zabilježeno tehničkim sredstvima

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena je 24-satna akcija nadzora brzine kretanja vozila. Akcija je provedena na više lokacija na području policijske uprave, a u provedbu akcije bio je uključen maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije koji su koristili sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila.
U 24 sata trajanja akcije 86 prekršaja su zabilježili policijski službenici prometne policije, a 106 prekršaja je zabilježeno tehničkim sredstvima.

Najveća brzina zabilježena je uređajem za nadzor brzine na riječkoj zaobilaznici, na mostu Rječina. Honda riječkih registracijskih oznaka kretala se brzinom od 103 km/h unatoč tome što je ograničenje brzine na toj dionici 60 km/h.

U pripremi akcije doprinos su dali i sami građani predlažući lokacije za koje su smatrali da je potrebna veća prisutnost policije i nadzor brzine kretanja vozila. Ponuđenu mogućnost iskoristilo je četrdesetak građana, kojima policija zahvaljuje na suradnji. Njihovi su prijedlozi razmotreni, a dio prijedloga je izabran te je na predloženim lokacijama proveden nadzor brzine kretanja vozila u sklopu 24-satne akcije. Ostali prijedlozi građana također su analizirani te će nadzor brzine kretanja vozila na predloženim lokacijama biti proveden u budućim akcijama i kroz redoviti nadzor prometa na cestama.