AkcijePrometSigurnost prometaPolicija nastavlja suradnju s KD Autotrolej u preventivnoj kampanji protiv džepara

prije 1 mjesec512 min

U 31 autobusu na LCD ekranima vrti se video spot pod sloganom Pazite se džepara

Policijska uprava primorsko-goranska nastavlja provedbu preventivne kampanje “Beware of Pickpockets: protectyourpocket”, koja se provodi od 2018. godine na inicijativu Europske mreže za prevenciju kriminaliteta (EUCPN) na europskoj razini, a cilj je upozoriti građane na opasnost od džepnih krađa u različitim rizičnim situacijama.

Zahvaljujući dobroj suradnji s KD Autotrolej, ove godine je omogućeno građanima da u 31 vozilu javnog gradskog prijevoza koji pokrivaju gradske i prigradske linije pogledaju na LCD ekranima kratki video spot pod sloganom Pazite se džepara. Ove godine video spot je postavljen na 83 LCD ekrana te se prikazuje u vremenu od 17. svibnja do 30. rujna.

Cilj kampanje i suradnje je da preventivna poruka putem video spota bude dostupna tijekom ljeta što većem broju građana, te domaćim i stranim gostima. Važno je znati da se džepari ne razlikuju od drugih osoba u blizini, često rade u skupini na način da jedan skreće pozornost stvarajući gužvu, a drugi ukrade novčanik i predaje ga trećoj osobi koja se brzo udaljava. Samozaštitnim ponašanjem putnici javnog gradskog prijevoza mogu u značajnoj mjeri smanjiti mogućnost krađa.