AkcijeIzvještajiPojačana kontrola pojasa: 264 prekršaja u mjesec dana

prije 12 mjeseci2062 min

Policija je pojačano kontrolirala korištenje sigurnosnog pojasa

Proteklog mjeseca policijski službenici su u prometu, između ostalih akcija, pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji. U tom razdoblju evidentiran je ukupno 291 prekršaj vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas.

Od tog broja 264 prekršaja se odnosi na vozače i to 192 osobnih vozila i 72 teretnih vozila, dok je u osobnim i teretnim vozilima evidentirano 27 prekršaja putnika. Tijekom mjesečne akcije kontrolirano je 1.322 vozača, od kojih je 1.030 vozača osobnih vozila. Kontrolirano je i 265 putnika u osobnim vozilima, 69 putnika u autobusima te 109 u teretnim vozilima. Također je na prednjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano osmero djece, dok je na stražnjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano 126 odraslih osoba te 39 djece od kojih 31 u sjedalici/postolju.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.