AktualnostiPrometPrometna infrastrukturaSigurnost prometaHAC-u globalna nagrada za sigurnost prometa na cestama

prije 1 godina2563 min

Radi se o nagradi “Pronađi način” (“Find a Way”) Međunarodne cestovne federacije pokrenutoj u sklopu Desetljeća za sigurnost cestovnog prometa Ujedinjenih naroda

Hrvatske autoceste dobile su globalnu nagradu za sigurnost prometa na autocestama “Pronađi način” (“Find a Way”) od Međunarodne cestovne federacije (IRF). Međunarodna cestovna federacija nagradu je pokrenula je u sklopu Desetljeća za sigurnost cestovnog prometa Ujedinjenih naroda.
Radi se o nagradi kojom se priznaje važnost provođenja strategija za smanjenje ozljeda na cestama i svake se godine dodjeljuje javnim tvrtkama za izvanrednu predanost u području sigurnosti cestovnog prometa, napominju iz HAC-a.
Predsjednik uprave HAC-a Boris Huzjan naglasio je da je velika čast što je IRF prepoznao dosadašnji rad te tvrtke te da je nagrada potvrda kvalitetne politike i strategije RH u upravljanju prometom na autocestama u državnom vlasništvu.
– Zadaća HAC-a je upravljanje prometom i gospodarenje autocestama, u čemu je sigurnost prometa primarni cilj jer sigurnost svih sudionika u prometu na autocestama nema alternativu, rekao je predsjednik uprave HAC-a Boris Huzjan.

HAC najavljuje još dva nova projekta koji će doprinijeti još većoj sigurnosti.
Jedan projekt je zamjena promjenjive prometne signalizacije s opremom nove generacije, čime će povećati protočnost prometa i informiranje sudionika u prometu. Radove se planira započeti tijekom sljedeće godine i završiti krajem 2024. godine. Drugi je projekt unapređenje sustava zaštitnih ograda na autocestama, što će utjecati na smanjenje posljedica prometnih nesreća. Start radova također je planiran za sljedeću godinu, a završetak krajem 2025. godine.