AkcijeAktualnostiDani tehničke ispravnosti motocikala 2023.

prije 12 mjeseci2304 min
https://zmigavac.hr/wp-content/uploads/2023/04/dani-tehničke-ispravnosti-motocikala-2023-a.png

S proljećem i ljepšim danima kreće nova motociklistička sezona pa se više pažnje u prometu posvećuje motociklistima. U organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa već se tradicionalno održava preventivno-sigurnosna akcija kontrole  tehničke ispravnosti motocikala i mopeda. “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2023″ ove se godine odvijaju od 24. do 29. travnja. Cilj je akcije potaknuti vozače na pravovremenu kontrolu tehničke ispravnosti vozila. Vozilo je bitan čimbenik prometne sigurnosti i želimo otkloniti mogućnost događanja prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila. Uz to, namjera je i poticanje vozača motocikala i mopeda na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu. Napominjemo da besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojim podliježu vozila kojima se produljuje valjanost  prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije. U tim se slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.

Pripremite motocikl za sezonu

Vozači i putnici na mopedima i motociklima čine jednu od najugroženijih skupina sudionika u prometu te su  često sudionici prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Sam početak je i najkritičnije razdoblje budući da su nakon zimske stanke refleksi još malo uspavani. Prije prve vožnje detaljno pregledajte vaš motocikl i pripremite ga za novu sezonu.

  • Pregledajte gume
  • Ispraznite spremnik goriva
  • Izmijenite ulje i filter ulja
  • Napunite akumulator
  • Provjerite tekućine
  • Operite motocikl
  • Očistite kacigu

stanici Autokluba Rijeka na Preluku  možete obaviti besplatni pregled vozila za sve vozače koji se izvanredno pojave na pregledu s molbom da se njihov motocikl ili moped pregledaju. Važno je naglasiti da u sklopu akcije nema sankcioniranja vozača čija su vozila neispravna. Stručno osoblje će pregledom ukazati na neispravnosti te vas savjetovati o načinu otklanjanja istih kako biste bili sigurniji tijekom predstojeće sezone.