AkcijeIzvještajiAkcija Speedmarathon: u tjedan dana oduzete 44 dozvole

prije 1 godina3162 min

Tijekom akcije, koja se paralelno provodila u EU, kontrolirano je 862 vozila

Na području Policijske uprave primorsko-goranske policijski službenici su od 17. do 23. travnja 2023. godine pojačano nadzirali brzinu kretanja vozila na svim prometnicama. Tijekom pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 582 prekršaja, od kojih su 298 utvrdili policijski službenici, a 284 prekršaja su evidentirana tehničkim sredstvima, odnosno automatskim kamerama za brzinu postavljene uz prometnice.
Tijekom akcije kontrolirano je 862 vozila, a zbog utvrđenih prekršaja prekoračenja brzine kretanja uručit će se i 44 zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom.

Najveće prekoračenje brzine evidentirano je u nedjelju na autocesti kod Vrbovskog gdje je vozač Toyote zagrebačkih registracijskih oznaka vozio 164 km/h, na dionici gdje je brzina ograničena na 110km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji će biti sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Speed Marathon organizira se tradicionalno jednom godišnje, tijekom ROADPOL-ove operativne akcije Brzina, koja se ove godine provodila od 17. do 23. travnja u svim državama Europske unije.