AkcijeSigurnost prometaDefile motociklista povodom Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa

prije 14 sati372 min

U defileu Rijekom su sudjelovali članovi moto klubova i policajci

U sklopu kampanje „Nije važan broj kotača, misli na pravila i vozača“, danas je za područje Policijske uprave primorsko-goranske obilježen 5. Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa. Kampanja se provodi u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa za razdoblje od 2021. do 2030. – usmjerena je na sigurnost motociklista.

Obilježavanje je započelo na željezničkom kolodvoru u Rijeci, okupljanjem motociklista i policijskih službenika, koji su se radi senzibiliziranja javnosti na osjetljivost motociklista u prometu provezli sljedećom trasom: Željeznički kolodvor – Riva – Šetalište 13. divizije – Kostrena – Janka Polić Kamova – Titov trg.
U defileu su sudjelovali članovi moto klubova s ovog područja: MK Veterani Croatia, MK Iron Dogs, Mountain Riders Gorski kotar, dvojica policijskih službenika Jedinice specijalne i interventne policije te načelnici Policijskih postaja Delnice s ispostavom Čabar i Vrbovsko, koji i inače voze motocikle te dvojica policijskih službenika – motociklista iz Postaje prometne policije Rijeka.
Po završetku defilea sudionici su se okupili na Titovom trgu u Rijeci gdje su prisutnim građanima podijeljeni promotivni materijali (letci, naljepnice), radi promicanja poželjnog ponašanja, ne samo motociklista već i drugih sudionika u prometu, važnosti poštivanja prometnih pravila i propisa te upozorenja na moguće posljedice.